De naam suggereert een automatische service, maar ReferenceBot geeft je de mogelijkheid om handmatig online referenties te verzamelen. Waarom? Omdat het kan. Denk ik…
Vreemd genoeg krijgt ReferenceBot aandacht van ReadWriteWeb. En dat is een garantie op een hele hoop traffic. Maar waarom besteed een kwaliteitsblog ReadWriteWeb hier aandacht aan? Geen idee. Omdat het kan misschien?
De pitch van ReferenceBot? Dat is de volgende:
If, instead of writing "references upon request", you add a link to a nonpartisan website showcasing what your references say about you, that will most likely make you look better, and will benefit the employer or client because they will not have to contact your references […] and they will have a more detail profile of you so they’ll know better if you […] will be a right fit for them.
Jawel, een hele lang zin, en dan heb ik er ook nog stukken uitgehaald. Maar ReferenceBot is dus jouw online referentielijst.
Ehhh, zoiets als de Recommendations van LinkedIn? Exact! Dat is het. Niets meer en niets minder… Maar, waarom zou ik ReferenceBot gebruiken als ik al Recommendations bij LinkedIn heb? Geen idee, maar ReferenceBot en ReadWriteWeb denken blijkbaar dat het een goed idee is…
ReferenceBot
Nou, eerst maar even de homepage van ReferenceBot:
Laat ik maar eens kijken wat ik moet doen om referenties op ReferenceBot te krijgen. Daarvoor moet ik natuurlijk eerst een paar referenties opgeven:
Als ik dat dan eenmaal heb gedaan kan ik een reference request naar mijn contacten sturen. En daarbij heb ik twee opties:
En als ik de checkbox van Include Questionnaire aanvink krijg ik een serie vragen te zien die ik kan toevoegen voor de referent:
Als ik dan eenmaal op Send now heb geklikt krijgen de referenten een lekker kale e-mail te zien:
En als die referent dan eenmaal zijn ding heeft gedaan krijg ik per e-mail een notificatie. Zodat ik kan zien wat die referent heeft gemeld.
Maar ik kan vervolgens ook aan toekomstige werkgevers deze referenties meegeven; want ik heb dankzij ReferenceBot ook mijn eigen publieke referentie pagina:
En dat is het wel zo’n beetje. Oh ja, ik kan een referentie niet verwijderen… Dat is lekker! En ik kan mijn account ook niet verwijderen…. Da’s helemaal fraai! Nou sta ik met mijn flauw bedoelde opmerking voorgoed te kijk…
Conclusie
Een volstrekt overbodige en zinloze service waarvan ReadWriteWeb ook nog eens het volgende weet te melden:
- It was designed in an hour
- It was developed in 7 days (after hours)
- Database with only 4 tables
- Total investment $6.99
Fijn. Dan weten we ook dat een volstrekt zinloze service heel weinig kan kosten. Hup, de Deathpool in!
Marc Drees
says:@Chris:
Ik heb volgens mij ook een Naymz profiel, dus ik zal er zeker weer eens naar gaan kijken. Leuk…
Chris Stapper
says:Zo, Naymz geupdate. Best een aardige site. Je kunt zelfs gratis google promotion voor je account verdienen als je genoeg vriendjes hebt – een slimme manier om activiteit te stimuleren. En er zit redelijke linkbuilding in. Ik kan me voorstellen dat je, als je veel tijd in naymz hebt geïnvesteerd, je Naymz kunt gebruiken om je geloofwaardigheid aan te tonen. Kan.
Marc, misschien een leuk onderwerp voor een review?
Chris Stapper
says:Het is dus https://www.naymz.com met minder functionaliteit? Want Naymz is een soort reputatiemanager waar je elkaar kunt recommendationenenenen, maar ook vriendjes kunt worden en andere dingen kunt doen. En er zitten leuke linkbuilding dingen in.
Ik ga even mijn naymz updaten!
jos
says:Hahaha, ach Marc stuur me maar een request, dan zal ik je ont-eikelen….denk ik :p