Je kon altijd al snel zoeken en natuurlijk uitgebreid zoeken op Nationale Vacaturebank; en sinds kort is daar ook nog zoeken per categorie bij gekomen. Of zoals Nationale Vacaturebank het noemt: de bladerfunctie
Bladerfunctie
En die bladerfunctie ziet er zo uit:
Je kan dus ‘bladeren’ per regio (provincie en buitengebieden), functiegroep of branche. En dan is er ook nog de mogelijkheid om werkgevers op alfabet te zoeken.
Meerdere zoekstrategieën geven werkzoekers meerdere mogelijkheden om door het aanbod van vacatures hun weg te zoeken. Prima dus!
Meerdere zoekresultaten?
Maar er is wel wat merkwaardigs aan de hand. Want als je ‘traditioneel’ zoekt op Nationale Vacaturebank dan ziet het zoekresultaat er zo uit:
Overzichtelijk zoekresultaat, uitgebreide functionaliteit, fraaie facet search. Best goed werk dus!
Maar vreemd genoeg ziet het zoekresultaat er bij de ‘bladerfunctie’ totaal anders uit:
Ik snap er niets van! Waarom biedt Nationale Vacaturebank bij de bladerfunctie zo’n armoedig zoekresultaat? Wat een verschil met het normale zoekresultaat. Nauwelijks functionaliteit, lelijke facet search. Zonde. En heel vreemd.
Conclusie
Nationale Vacaturebank heeft nieuwe zoekfunctionaliteit toegevoegd. En dat is voor werkzoekers goed nieuws. Helaas heeft Nationale Vacaturebank om onverklaarbare redenen er een armoedige zoekpagina bij gedaan. En dat is voor werkzoekers slecht nieuws. En ook nog eens totaal overbodig!
Kor de Boer
says:Ik ben blij dat er iig innovatie is binnen vacaturebanken. Dat mocht ook wel eens . Het is duidelijk dat ook zij gebruik moeten maken van andere resources dan alleen hun site.
Prima ontwikkeling dus!
Marc Drees
says:@Ruben:
Gratis advies, wat zijn sociale media toch mooi!
Maar inderdaad, er kan dus nog het een en ander worden verbeterd. Hopelijk gaan ze eerst aan de slag voor werkzoekers…
Ruben @ Freep
says:@Marc de echte content had minder diep gelinkt kunnen zijn
Zo is ie nu:
https://www.nationalevacaturebank.nl/zoek/vacatures/3285540-assistent-accountant/
Zo had hij kunnen zijn
https://www.nationalevacaturebank.nl/assistent-accountant-vacature-3285540/
Viel me verder op de geen van de links een title tag heeft.
Die omschrijft wat de link inhoud.
Hij had er ook voor kunnen kiezen iets meer content bij de vacature te zetten.
En ze gebruiken ook niet de werkgeversnamen in hun link structuur, bijvoorbeeld om alle vacatures van tempoteam te laten zien.
https://www.nationalevacaturebank.nl/tempoteam
Voor meer tips mogen ze bellen 😉
Marc Drees
says:@Ruben:
En wat heeft dat SEO mannetje dan niet helemaal goed gedaan?
Marc Drees
says:@Michel:
Als je functionaliteit aan gebruikers biedt, ook als is het voor SEO doeleinden, dan dient het allereerst geschikt te zijn voor die gebruikers. Robots verdienen minder tolerantie…
Ruben @ Freep
says:Ik vrees dat het antwoord ja is. Als je zoekt in google naar vacatures dan krijg je veel indeed en jobrapido resultaten, ze willen er ook tussen, dus hebben ze een SEO mannetje gevraagd net zoiets te maken. Het UX mannetje was met vakantie of is er gewoon weg niet bijgehaald.
Ik zie dat de nieuwe pagina’s al zijn geindexeerd, ben benieuwd of ze binnenkort tussen de indeed en jobrapido pagina’s komen. Ik vrees dat het niet gaat lukken, want het SEO mannetje heeft het niet helemaal goed gedaan….die mag straks heel lang met vakantie 😉
Marc Drees
says:@Ruben:
Natuurlijk is dit initieel vanuit SEO overwegingen gedaan. Maar het is wel buitengewoon slecht om de voor de werkzoeker zichtbare functionaliteit ondergeschikt te maken aan de SEO behoefte.
Spiders boven mensen. Is dat de keuze die Nationale Vacaturebank heeft gemaakt? Tijdens een recessie? Dat zou wel heel erg fout zijn.
Michel Rijnders
says:Klopt helemaal dat het vanuit SEO oogpunt wordt gedaan. Ik zie zelf echter wel terug dat werkzoekende de SEO-bladerfunctie vaak wel interessant vinden en het is dus wel goed om naast SEO rekening te houdne met usability.
Ruben @ Freep
says:Ja die bladerfunctie is natuurlijk volledig uit SEO oogpunt ontwikkeld. Google geeft niets om uitterlijk. Ben wel benieuwd of we de verbeterde SEO straks terugzien in de traffic van NVB