We weten natuurlijk dat uitzenders in Nederland betere tijden hebben gekend. Maar dat betekent vooral dat er minder uitzendbanen te vergeven zijn. En dat is met name slecht nieuws voor flexwerkers.
Dat laten de cijfers van CBS zien; waarbij met name flexwerkers in de leeftijd van 25 – 45 jaar het slachtoffer zijn. Tussen het 2e en 3e kwartaal van dit jaar is 7,1% van deze groep werkloos geworden. Een jaar geleden was dit nog 5,2%…
Ronald Dekker
says:@Marc
Het is allemaal in vergelijking met mensen met een vast contract natuurlijk. En dan zijn flexwerkers minimaal 5 x zo onzeker.
Maar iedereen lijkt altijd te vergeten dat de meeste flexwerkers dat niet hun hele leven zijn. En dat die onzekerheid dus van beperkte duur is.
Marc Drees
says:@Ronald:
Een halfvol glas, en je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Maar de onzekerheid voor flexwerkers is aanzienlijk toegenomen in vergelijking met het vorige jaar. Wat toen al een daling van het aantal uitzenduren liet zien; dus ook op dat moment was er al een ongelijkheid tussen de baanzekerheid van mensen in de flexibele schil in vergelijking met mensen in vaste banen
Ronald Dekker
says:Heel onzeker? Van alle flexwerkers heeft dus 92,9% (vorig jaar 94,8%) een kwartaal later nog steeds werk.
Verder weten we ook dat ongeveer 30% van de uitzendkrachten een jaar later een vaste baan heeft. Dat zal nu ook minder zijn, maar nog steed aanzienlijk.
Dus zo onzeker is uitzendwerk niet geworden.