De ‘website van het jaar’ is er weer…

Logo(type) Website van het jaar 2010Ze zijn er weer; de sites die de dubieuze eer ten deel valt om genomineerd te zijn voor de beste website van het jaar. En in de categorie Carriere is het wederom een bijzonder heterogeen lijstje geworden; met een aantal bijzondere namen. Maar dat is ondertussen nauwelijks nog een verrassing te noemen met als drievoudige winnaar Bijbanen.nl.

Maar ik slikte bijna mijn tong in van verbazing toen ik de site MrWork in het rijtje met genomineerden zag staan. Hoe komt zo’n site in godsnaam aan een nominatie? En wie nomineert eigenlijk? Een volledig duister proces levert onvermijdelijk een bijzonder suspect rijtje aan genomineerden op…

Dit zijn alle genomineerden:

 image

De meeste van de genoemde sites zijn (middel)grote vacaturesites die natuurlijk geen ene jota met carriere te maken hebben maar alles met het vinden van een (bij)baan. Met een beetje creativiteit kan Intermediair en VKbanen misschien een crossover tussen vacaturesite en carrieresite worden genomen. Maar de enige site die iets met carrieres probeert te doen is Careerwise. Of zouden er echt mensen zijn die LinkedIn en Xing als een carrieresite zien? Misschien LinkedIn; met die nieuwe Career Explorer

En waarom Xing? Wie gebruikt er nog Xing; tenzij je Duits spreekt en alleen maar Duitssprekende relaties hebt?

En wat te denken van Werk.nl. Met stip de slechtste vacaturesite van Nederland met het grootste budget. Hoe kan deze site nou in hemelsnaam genomineerd worden?

Afijn voldoende vragen maar geen antwoorden. Zoveel is zeker. Daaorm moet ik gewoon met hernieuwde energie aan de slag om de enige echte beste vacaturesite van Nederland te gaan uitverkiezen. Want van dit abominable rijtje krijgt ik echt een enorm chagrijnige bui.

Geef een antwoord

5 Comments
 • ingrid Ellinger
  says:

  Het isondertussen 16-09-2013. Bestaat de verkiezing beste vacaturesite van het jaar serieus?
  De uitslag zou ik niet te serieus nemen. Vabdaag kreeg ik een mail van de Nationale vacature site die mooie/dure prijzen uitlooft, alleen te winnen wannner  je op de nationale vacaturebank stemt. Omkoping volgens mij. Mag dit??

 • Wessel
  says:

  Dat Bijbanen.nl al jaren wint is ook een farce. Komt puur door de doelgroep (scholieren en studenten) die worden opgeroepen veel te stemmen, en door de organisatie achter Bijbanen (LSG) waar alle medewerkers fanatiek zichzelf promoten.
  Leuk dat ze winnen hoor, maar een echte carriere site is het toch niet te noemen…

 • Jeroen
  says:

  Helaas worden de grote jongens genomineerd en blijven de wat kleinere vacaturesites buiten beschouwing. De criteria waarop dit onderzoek is uitgevoerd kan ik helaas nergens zo snel vinden.
  Nu is het wel zo dat bovengenoemde sites voldoen aan de criteria van een vacaturesite. Het hoofdoel van de gebruikers is het zoeken van een baan of werkgever en dat is waar het om draait op die sites. Ze doen wat ze beloven. Toch denk ik dat er wat innovatieve sites ontbreken op de lijst, sterker nog ze zijn helemaal niet vertegenwoordigd.

 • Enrico
  says:

  Dit is duidelijk het werk van een luie en ongeinteresseerde “onderzoeker”, zo iemand komt uiteraard bij The Usual Suspects en dan doet een nominatie of hoofdprijs er dus niet toe. Ik ben heel geinteresseerd in jouw lijst. Ik herhaal daarbij mijn uitnodiging om onze website zeker ook te bezoeken; per half november live. Té laat? Dan pakken we die nominatie/prijs gewoon in 2011!

  Maar zouden “gebruikers” (waarschijnlijk werkzoekenden) hier geen stem in moeten hebben? Voor hun doen we het toch allemaal?
  Hoe dan ook veel succes, Enrico/Salesrecruiters