Recruitment innovator? Chain logistics!

Wat is er aan de hand?

In 2012(!) schreef RecruitmentMatters over ‘open recruitment’.

Een bedrijf dat gepaste ambitie stimuleert is het begerenswaardigste dat er is voor een talentvol persoon. Gooi de sluizen open en de ambitie stroomt vanzelf naar binnen.

Intussen is deze werkwijze werkelijkheid geworden. Er is zelfs een naam voor: open hiring. En deze week stond in de Volkskrant een bericht van een ondernemer die dit in de praktijk brengt: Rob Jansen, van Chain Logistics. Tijd dus voor kudos in deze nieuwe aflevering van de onregelmatig verschijnende serie ‘recruitment prevention‘.

Hoe zit het precies?

De Volkskrant schrijft:

“Rob Jansen (58) gooide de deuren van zijn bedrijf open voor deze sociaal gedreven wetenschap. In mei lanceerde hij een vacature met slechts één voorwaarde: als de sollicitant denkt het werk te kunnen, mag hij beginnen. No questions asked: geen brief, geen cv, geen antecedentenonderzoek, geen gesprek. Gewoon aan de slag.”

Lees verder op Volkskrant.nl.

Wat nemen we ervan mee?

RecruitmentMatters loopt vaak voor de muziek uit. Maar als de blazers dan uiteindelijk inzetten is het resultaat er niet minder fraai om. Open hiring klinkt niet alleen interessant, het is interessant. We hopen van harte dat Rob Jansen volgend jaar verslag doet op RecruitmentMatters van zijn dan hopelijk uitgebreide ervaringen.

Geef een reactie