Michael Page schuift cv en verliest €42.503,44

Wat is er aan de hand?

Recruitment cowboy Michael Page heeft een cv van een kandidaat naar een logistiek bedrijf geschoven. Dit bedrijf, Midl, heeft de kandidaat daarna zelf benaderd.

Michael Page eist € 38.313,44 (!). De rechter zegt nee. Michael Page draait op voor de proceskosten van € 4.190,–. Hoe kan Michael Page zich voor een bedrag van € 42.503,44 vergissen bij het schuiven van een cv?

Hoe zit het precies?

Midl heeft geen contract ondertekend. Michael Page heeft volgens de rechter geen poot om op te staan. Midl heeft aangegeven interesse te hebben, maar dat betekent niet dat er een overeenkomst is.

Saillant is dat Midl niet ontkent dat Michael Page ze op het spoor van deze kandidaat heeft gezet. De rechter ziet hier geen been in.

Wat nemen we ervan mee?

Als je per se cv’s wilt schuiven, vergeet dan niet te typexen. Laat het transparant maken van de arbeidsmarkt aan anderen over als je je targets wilt halen.

Geef een reactie

1 Comment
 • Dirk Goossens
  says:

  Het blijkt dat het ‘verlies’ van €42.503,44 toelichting behoeft.

  Dit bedrag is opgebouwd uit het ‘normale’ tarief van Michael Page van €14.113,44 inclusief btw, vermeerderd met een boete van €24.200,– inclusief btw. Dit bedrag is Michael Page misgelopen na er hard voor gewerkt te hebben. De gerechtelijke kosten waartoe Michael Page is veroordeeld komen hier zoals gezegd nog bij. Zo komen we aan het totaal.

  Je kunt beargumenteren dat het schadebedrag exclusief btw weergegeven had moeten worden, maar dit zit ingewikkelder dan je denkt. Je kunt ook beargumenteren dat gerechtelijke kosten van Michael Page meegerekend hadden moeten worden, maar deze kosten zijn onbekend.

  Tot zover de toelichting. Doe het er maar mee.