Medio juli van dit jaar ontving een deel van de HR blogging community een e-mail van Marc Ernst. Volgens zijn e-mail is Ernst Director BizInfo (knowledge provider & communities creator for professionals)
In de e-mail vraagt Ernst toestemming: to take over blogposts from you on a regular basis and to publish it on HRMblog.com. De blog bestaat sinds september 2007 en is a group blog with contributions in Dutch, French and English.
Gratis en voor niets…
Natuurlijk wil HRMblogs de blogposts gratis overnemen:
To avoid any misunderstanding: BizInfo offers no remuneration for the occasional take over (in the first place on HRMblogs.com) of your writings/ blog postings. We can only offer the following in exchange: 1 month free bannering on HRMblogs.com. And of course honour and fame.
Da’s al een stuk minder interessant, vooral omdat blijkt dat er in de postings zelf geen link terug naar het oorspronkelijke artikel wordt geboden… HRMblogs is dus geen traffic driver.
zodat anderen geld verdienen
En terloops wordt ook het volgende toegevoegd:
If you blog in French and/or Dutch there is a good chance that (some of) your blog postings will also be published in the HR-column of express.be. This is a Belgian business portal site with more than 3,000 unique visitors per day.
Oftewel gratis content voor een aanzienlijk commercieler initiatief dan een weblog… Die Ernst toch! En maar denken dat bloggers zo naief zijn dat ze hier blij van worden?
Een vreemde wending…
Maar het wordt nog vreemder:
Should you not be interested in our proposed (occasional) take-over of your blog postings or indeed, have objections to this, please let us know as soon as possible.
Dat is een wel heel erg ongepaste wending. Tenslotte wordt in het begin van de e-mail wordt om toestemming gevraagd; nu wordt gevraagd om een reactie als je geen toestemming wilt geven.
Van een actieve opt-in naar een actieve opt-out…
Zeer onfatsoenlijk, vooral omdat Ernst jouw content wil gebruiken om zijn zakken beter te vullen. En de bloggers af te schepen met honour en fame.
Conclusie
HRMblogs is dus eigenlijk een aggregator van HR blogs. Met blijkbaar dezelfde praktijken als een vertical search engine. Maar waar verticals een overbodige extra schil vormen tot de oorspronkelijke content schermt HRMblogs de oorspronkelijke content helemaal af. Heel merkwaardig. En zeer ongepast.
Overigens blijkt dat het met die honour and fame ook nogal tegen valt. De Alexa rank is 4.723.327; de Technorati blog rank is 1.541.479. Bepaald geen getallen om trots op te zijn…
Cees
says:@Hoofdredactie
Allemaal best, maar vecht het lekker ergens anders uit.
Mvg
hoofd redactie
says:twee zaken nog:
1 dit alles is begonnen met “Medio juli van dit jaar ontving een deel van de HR blogging community een e-mail van Marc Ernst. Volgens zijn e-mail is Ernst Director BizInfo (knowledge provider & communities creator for professionals)”
2 en Ernst zelf doet petities voor PERSVRIJHEID, om onder dat mom mensen in de vernieling te schrijven …zolang er niet over hem geschreven wordt …
alles wat ik hier neerschreef is de WAARHEID, net zoals Ernst mij en mijn bedrijven in de vernieling schreef doot laster en leugens op het internet. Ik ben hierdoor valselijk beschuldigd van fraude en verloor hierdoor ruim 3 MIO EUR en diverse bedrijven. Er is tegen ons NOOIT enig gerechtelijk onderozek geweest, wij zijn NOOIT beschuldigd van fraude. Wel heeft Ernst tegen ons 8 strafklachten neergelegd waarvoor we VOLLEDIG BUITEN VERVOLGING zijn gesteld. Hiervan krijgt u kopie op verzoek. IK heb nu wel strafklachten tegen de man lopen. Voor diefstal ja, en fraude en nog zoveel meer.
Ik betreur dat dit HIER moet staan, want dit hoort hier NIET thuis, maar ik heb het RECHT mij te verdedigen als Ernst mijn goede naaml schaadt.
Iedereen kan me rechstreeks bereiken op redactie van HRM.net.
getekend, Filip De Saeger, slachtoffer van lastercampagne
hoofd redactie
says:Marc, u kan perfect zien dat ik tijdens die hele discussie NIET gevolgd heb, omdat ik niet wist dat die gevoerd werd. Ik ben zelf de commentaren niet spontaan gaan lezen, omdat ik me ingeschreven had op die feed en ik blijkbaar niets aankreeg, behalve de eerste dagen: ik heb ze allemaal nog bewaard.
Ik garandeer u dat ik van U op mijn opgegeven e-mailadres (hrm.net) NOOIT van u een e-mail aankreeg. Mocht dit zo zijn, dan had ik METEEN gereageerd. Ik kreeg evenwel gisterenavond laat telefoon van de mensen die de blogs over M. Ernst beheren dat er wat heen en weer geschreven weer op uw website en er gedreigd werd door zijn advocaten; Ik ben dan toen ik thuis kwam meteen online gegaan.
Ik heb enkel en alleen goede intenties en heb echt nooit dat verzoek gekregen, wat ik betreur. Het laatste wat ik wens is uw eigen site in diskrediet brengen, daarom ook bleef ik geen discussie voeren. Wij hebben het enkel en alleen GOED met u voor en bewonderen uw MOED in te gaan tegen het eerste verzoek van Ernst waar hij gratis info wou bekomen om dan zelf te commercialiseren voor eigen rekenining.
Ik kan niet vatten dat er een rechter een uitspraak zou gedaan hebben, want dan zou de advocaat u het VONNIS moeten gestuurd hebben. Dat men u eerst HUN EENZIJDIG VERZOEKSCHRIFT stuurt, kan best, doch het zal de rechter zijn die dit … wellicht NIET zal toewijzen. Mocht er toch een “beschikking” zijn, dan graag kopie daarvan. Dank.
Michel R.
says:Overigens kan in de laatste reactie ook weer smaad gezien worden (“heeft gehacked”) die schade berokkent en kan je daar de sommatie ook weer voor zien aankomen om de reactie te verwijderen. Zo blijft het nog wel even doorgaan.
Michel R.
says:Het klinkt meer en meer alsof hoofdredactie de hoofdredactie van hrm.net zwart probeert te maken. Of werkelijk laf is door deze reacties naderhand. Wat dat betreft sluit ik mij helemaal aan bij je laatste reactie Marc (Drees).
Marc Drees
says:@hoofd redactie:
Het ontgaat mij volledig dat deze reacties door u worden geplaatst nadat een rechter een beschikking heeft gewezen. Ongeacht de problemen die u heeft met Marc Ernst ontbeert u blijkbaar het fatsoen om tijdig te reageren op een verzoek mijnerzijds om uzelf bekend te maken.
U had uzelf bekend kunnen (en moeten) maken op het moment dat ik daarom vroeg. Dat had u publiek of prive kunnen doen. Het feit dat u dit niet hebt gedaan gecombineerd met uw afwezigheid tijdens de gehele verdere discussie pleit niet voor u. En het feit dat u nadat een beschikking is gewezen plotsklaps meent uw zelfgekozen ‘radiostilte’ te doorbreken pleit bepaald tegen u. Want hiermee lijkt u erop uit te zijn RecruitmentMatters bewust schade toe te brengen.
Voor de goede orde, ik zal in geval van een verzoek van de advocaat uw reacties van RecruitmentMatters verwijderen. Vanwege bovenstaande overwegingen.
hoofd redactie
says:oh ja, het hoofd van de redactie van HRM net is gewoon de hoofdredacteur van http://www.HRM.net een professionele website, die helaas onlangs in opdracht van de vorige eigenaar – die in FALING ging – is gehacked. Er is ook goed nieuws: als zelfs Obama president kan worden (gefeliciteerd maat, yes we can!) dan moeten ook wij er in slagen die webstek weer online te krijgen met de originele inhoud. AL moesten we die gaan halen bij Marc Ernst, want die heeft er nog een KOPIETJE van liggen …. nietwaar Marc ? En ook van de databank (die je ‘mis’bruikt, en ook van de 600 pdf documenten, die je ‘mis’bruikt) … hierover zal de rechter beslissen, want die behandelt de strafklachten van DIEFSTAL. Ik ben 100% verantwoordelijk voor wat IK hier schrijf! Met plezier.
hoofd redactie
says:geachte, als wij schrijven onder naam van “hoofd redactie” over “onze” website HRM.net is dat duidelijk genoeg, menen wij. Ik ben de HOOFDREDACTEUR van HRM.net en je kan uit mijn reactie ook NIETS anders afleiden. Dat u zich laat indoctrineren, laat staan onder druk zetten door Marc Ernst hoeft helemaal NIET. De man heeft in Belgiê net nog – via TELEVISIE (RTBF) én zijnWEBSITES – een PLEIDOOI voor PERSVRIJHEID gehouden. Dus … als ik het goed vat, gaat u zich toch niet door de prediker des persvrijheid zelve laten de wet spellen om onder PERSVRIJHEID geschreven gedachten en waarheden te laten verwijderen. Het is u ook NIET verplicht ook maar enige informatie over IP adressen of dergelijke door te geven. Marc Ernst – de rotzak (die persvrijheid predikt om zelf anderen kapot te schrijven en dan huivert als oh wee iemand iets over hem schrijft, de waarheid dan nog) – weet perfect wie e hoofdredactuer is van het medium dat wij van de curator kochten uit ZIJN FALING. Hij hoeft dus nu geen juridische druk te zetten. Trouwens … wij hebben tal vanSTRAFKLACHTEN tegen hem lopende … en die zullen gerechtigheid brengen. Ik wens tot slot hier wel onze excuses te brengen dat wij u met deze smeerlap opgezadeld hebben, nadat hij u trachtte te lichten voor niets en dat dan verder te commercialiseren. Ik wil besluiten met “LEVE DE PERSVRIJHEID VOOR MENSEN DIE DE WAARHEID SCHRIJVEN”
ronald van den hoff
says:Ik ben nog nooit eerder een Belgische flapdrol tegengekomen, maar 1 keer moet de eerste keer zijn….
Michiel Van Kets
says:sorry, zenne, maar ik hoor hier super-blog dit, top-blog datte … amaai, als ge’t mij vraagt; heel deze post is alvast niet meer en niet minder als een hoop gezeik zonder enige waarde van een stelleke ego-trippers … hebben jullie dan echt niets beter te doen dan dergelijke spellekes te spelen?
auteursrechten geschonden? ok, sleep hem voor de rechter, maar dergelijke publieke terechtstellingen zijn al even weerzinswekkend als het misbruiken van auteursrechtelijk bescherm werk … denk daar eens over na … de pot die de ketel verwijt en dergelijke …
Leon Willemsenes
says:Zo komen die Nederlandse weblogs dus aan hun slechte naam. De zuiderburen komen naar een .nl domein om hier op elkaar te schelden 🙂
Chris Stapper
says:Hmm ik heb het blog even bekeken, 2 posts, in maart en eentje pas nieuw. Zegt inderdaad niet zoveel (argh, Michel heeft weer gelijk !)
Michel Rijnders
says:@Chris en Bas: dat er een website over Marc Ernst is lijkt mij niet zoveel zeggend. Marc Ernst en Filip de Saeger lopen al jaren met elkaar te vechten. Filip de Saeger is bij mijn weten nu eigenaar van HRM.net en zal ongetwijfeld ‘hoofd redactie’ zijn en kan vast ook wel een wordpress blog in elkaar steken 😉
Chris Stapper
says:Laat ik even bij Bas aansluiten met te zeggen dat ik Inge Geerdens’ artikelen met regelmaat en plezier lees. Een steviger onderbouwing van bovenstaande zou de posting wellicht meer op zijn plaats maken. Of misschien is het beter mensen bij gebrek aan onderbouwing niet met namen te noemen.
Dat er een site over M Ernst bestaat is inderdaad veelzeggend. Iets zegt me dat dit niet de laatste posting in dit onderwerp zal zijn.
Bas van de Haterd
says:Beste ‘hoofd redactie’, ten eerste is het doorgaans gebruikelijk om onder een eigen naar te reageren. Verder ken ik de zaken te weinig om inhoudelijk in te gaan op de case. Het feit dat er een apart blog is opgezet ’tegen’ Marc Ernst is voor mij veelzeggend, het feit dat hierop anoniem geschreven wordt echter ook.
Wel wil ik even kwijt dat in de dealings die ik persoonlijk met Gilbert Goos van Hipepe heb gehad (en ik heb wat trainingen in België voor hen verzorgt) ik nooit geen problemen heb ondervonden en altijd keurig (en zeer snel) mijn geld heb ontvangen. Dat is verder natuurlijk geen representatieve steekproef, maar ik zou toch op prijs stellen dat als je iemand zwart wil maken je met meer informatie komt dan enkel ‘volgens onze bronnen een oplichter). Hetzelfde geld voor Inge Geerdens (waar ik nog nooit van gehoord heb). Ik ben 100% voor openheid en oplichters mogen zonder moeite aan de schandaal, maar wel onderbouwd met bewijzen graag.
Marc Drees
says:@Kuch:
Alwetend? Nee, dat zeker niet.
Die suggestie wekkend? Waarschijnlijk wel, maar dat is overigens niet de intentie.
Wel een duidelijke eigen mening. Maar daarom was ik ook een weblog begonnen 😉
KuchKuch
says:@chris: dat met aggregeren an sich niet iets mis is, getuige de huidige schrijvers die daar blijkbaar geen probleem mee hebben.
Niet dat ik het daar mee eens ben, maar het is een punt.
Chris Stapper
says:@Kuck
Welk punt had Marc Ernst gemaakt? Ik zie alleen de ‘zelfverheerlijking’, wellicht mijn fout.
Ik denk dat zowel Bas als Marc die houding als een schrijfstijl aannemen. Paul van Oosterhout vatte dat mooi samen onder de blog over anonieme reacties: daardoor valt er hier iets te beleven.
Kuch
says:Marc Ernst had zonder zijn zelfverheerlijking een redelijk punt gemaakt. Nu is’t helaas voor hem, alleen maar vermakelijk geworden.
Tja en wij lezers van recruitmentmatters weten dat Marc (Drees) en Bas goed leesbaar en waardevol blogwerk doen. Het feit dat zij zichzelf daarbij/daardoor als “alwetend” beschouwen moet je op de koop toe nemen. Soort van snoepen en gaatjes krijgen.
Bas van de Haterd
says:@Chris; goed punt, dat is in mijn hoofd volkomen duidelijk, maar komt er niet uit. Wat ik bedoel is dat we in Nederland een veel grotere en volwassenere blogosphere hebben. Ik spreek regelmatig mensen uit België (o.a. journalisten) en die zijn altijd jaloers op hun Nederlandse vakbroeders die het zo makkelijk hebben om mensen met een uitgesproken mening te vinden op het vakgebied. Omdat we zoveel meer blogs hebben die zoveel scherper zijn. Marc Ernst is één van de weinige echte HR bloggers in België die ook nog een sterke mening heeft. (Goed ter nuance: ik heb hier ook niets ten aanzien van zijn eigen blog of schrijf activiteiten. Ik waardeer iedereen met een sterke mening die er voor uit durft te komen, ongeacht de consequenties (die in zijn geval al een keer behoorlijk zijn geweest weet ik). Alleen is deze specifieke actie op zijn minst zeer twijfelachtig).
Als je meer bloggers hebt die scherper zijn in hun stellingname, zal het aantal aangeklaagde bloggers ook groter zijn. En een volwassen blogosphere is in mijn optiek een combinatie van verschillende type blogs. Zo zie je dat nu in de Nederlandse MarCom blogosphere, waarbij je nieuwsblogs krijgt (Molblog bijvoorbeeld), blogs waar ook regelmatiger een mening komt (Marketingfacts) en researchblogs (Frankwatching). Voor elk wat wils. De Belgische blogosphere is veel kleiner en heeft veel minder invloed. Dat is mede af te lijden aan het aantal mensen dat wordt aangeklaagd. Gelukkig zijn er ook veel minder negatieve aspecten, ik heb nog geen Belgische blogger gehoord die kogelbrieven heeft ontvangen of gestalked wordt.
Chris Stapper
says:@Kaan
Jah, gelukkig zijn we het hier ook wel eens eens.:)
@Bas
Uit je reactie maak ik op dat er in Nederland meer aangeklaagde bloggers zijn en dat dat iets zegt over de kwaliteit van de bloggers. Hoe moet ik dat precies zien? Omdat we meer aangeklaagde bloggers hebben is het vakgebied hier volwassener?
Verder mooie reactie.
@Marc Ernst
Ik heb mijn RSS er nog eens bijgepakt, ik volg HRMblogs al enige tijd en vind vooral de blogs van Inge Geerdens erg goed.
Ik heb je open brief nog opgeslagen, kom er helaas nu pas achter dat ik de petitie niet getekend heb.
Kaan Anit
says:@Ernst:
Het is toch wel leuk om te zien dat de heren (ik spreek: Bas, Chris en Marc) het weer met elkaar eens zijn. Dat moet ons allen toch niet verbazen?
Ik moet zeggen dat ik toch wel zeer gecharmeerd ben van je schrijfstijl Ernst (en van je website).
Kaan
Bas van de Haterd
says:Beste Marc Ernst,
Veel van de zaken zoals je die beschrijft zijn voor mij vooral een teken van de grote achterstand die België heeft op nederland als het op Bloggen, blogcultuur en kwaliteit van bloggers aankomt. Want het feit dat je de enige aangeklaagde blogger bent zegt mij meer iets van het niveau van bloggers in België dan iets anders.
Verder ben ik het met Marc D eens dat je voorstel op zijn minst onfatsoendelijk is. Je stelt namelijk dat je bij geen reactie iets gaat doen dat volgens de Nederlandse wetgeving niet mag, namelijk het schenden van auteursrecht (indien er geen creative commons op zit) of het schenden van de creative commons (niet voor eigen commercieel gebruik verder te gebruiken), wat recent door een rechter bekrachtigd is (in het geval van open source) dat je je ook aan die licenties moet houden.
Niemand trekt jouw waarde als Belgische blogger in twijfel. Echter wel je praktijken op welke manier je een groepsblog wil starten en hoe je hier mee om gaat. Want oftewel, je nodigd mensen uit om bij je te komen bloggen. Dan moet je natuurlijk wel een goed aanbod hebben. Of je maakt gewoon een mooie widget (zoals b.v. marketingfacts.nl heeft) met daarin de headline (de titels) van door jouw gerespecteerde blogs (bij marketingfacts de top 100 beste MarCom blogs volgens de lezers) en linkt door naar de artikelen op hun pagina’s. Maar met zo’n mail kan ik mij goed indenken dat Marc D op deze manier reageert. En je weet ook dat hij niet de eerste is die zo op je reageert (misschien alleen de eerste die het zo publiek doet).
Chris Stapper
says:Bij het lezen van de mail was ik ten zeerste verbaast over de opt out inderdaad, daar werd ik niet zo vrolijk van.
Ik heb toen gemaild dat ik wel interesse had als ik de profielen etc van de Expand bloggers mocht mailen en er een link werd opgenomen naar de originele artikelen. Ik heb geen mail terug mogen verwachten en ga er dus van uit dat onze blogposts niet ongevraagd over worden genomen.
@Marc E
Marc Drees zet vraagtekens bij het feit dat mensen jou moeten mailen als ze niet willen dat jij hun blogposts overneemd. En dat jij je zakken daarmee vult. En je reactie is een verkapte vorm van ‘ik ben een betere (bekendere..) blogger dan Marc D’?
Marc Drees
says:@Marc:
Ik wist niet dat de schouders ophalen zoveel woorden nodig had.
Of is het slechts voor schaamteloze zelfpromotie? Waarmee u de essentie van het artikel mogelijk onbedoeld onderschrijft?
Marc Ernst
says:st1\:*{behavior:url(#ieooui) }
<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} span.E-mailStijl16 {mso-style-type:personal; mso-style-noshow:yes; mso-ansi-font-size:11.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ascii-font-family:”Times New Roman”; mso-hansi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; color:windowtext; font-weight:normal; font-style:normal; text-decoration:none; text-underline:none; text-decoration:none; text-line-through:none;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
Geachte heer Drees,
Ik las uw stukje ‘Meertalige, vertical aggregator blog HRMblogs.com’ op https://recruitmentmatters.nl/2008/09/13/meertalige-vertical-aggregator-blog-hrmblogscom/.
Ik haal er meewarig de schouder bij op. Na de lectuur er van dacht ik aan het Arabische spreekwoord: de honden blaffen, de karavaan treft voorbij.
Ondertussen reageerden meerdere blogges positief of ons voorstel. HRMblogs.com kan alvast de medewerking aankondigen van Alice Snell (hoofd van de research-afdeling van Taleo en wereldwijd bekend en gewaardeerd als blogger over talent management & e-rekrutering) en van Joel Cheesman (een van de ’s werelds meest gezagvolle en meest gelezen bloggers over e-recruitment).
Uiteraard wegen die namen niet op tegen die van Marc Drees, wiens medewerking we dus node zullen (moeten) missen. Daar ben ik echt helemaal kapot van.
Als blogger weegt ‘Marc Ernst’ uiteraard ook niet op tegen Marc Dreees, zoveel is zeker. Ik kan u slecht in alle bescheidenheid melden dat ik in België – u weet wel dat kleine landje bezuiden Nederland dat de laatste tijd meer en meer Nederlandse ondernemingen opkoopt of er minstens de CEO voor levert – 1) als eerste en voorlopig enige blogger (met succes) gebruik maakte van de wet op de openbaarheid van bestuur om beleidsdocumenten op te vragen (die me in eerste instantie geweigerd werden, maar na beroep bij de ombudsman wel degelijk bezorgd werden); 2) tevens de eerste blogger/publicist ben die geconfronteerd is geworden met een kortgeding om de verwijdering van zijn blogposts/artikels te bekomen (verzoek waar de rechtbank gelukkig niet op inging); 3) idem dito wat betreft een stafklacht (met schadeclaim van 2,5 miljoen euro) vanwege een bedrijf wegens onder andere smaad en schending van het briefgeheim in blogs/online artikels – precedent waartegen door tal van journalisten/uitgevers, HR-professionals en anderen is geprotesteerd in een petitie die u vindt op http://www.MarcErnst.com/pressfreedom.
O ja, die blogpost die deels gebaseerd is op het gebruik van de ‘wet openbaarheid van bestuur’ heeft, zeggens de onderneming die onderwerp was van mijn onthullende blogpost, rechtstreeks tot haar (frauduleuze) faillissement geleid. Over dat frauduleuze faillissement schreef ik trouwens ook niet onopgemerkt gebleven blogpost op http://www.HRMblogs.com/mernst (Het roemloze en malafide einde van Fides Consulting). Die blogpost is, volgens goedgeplaatste bronnen, onderdeel geworden van het bezwarende dossier dat door de curator van het faillissement is overgemaakt aan het parket en aanleiding werd van een gerechtelijk onderzoek.
Toegegeven, allemaal weinig indrukwekkend. Als blogger/publicist moet ik daarom ook deemoedig het hoofd buigen voor collega Marc Drees.
Met vriendelijke groeten,
Marc Ernst
Director BizInfo
(knowledge provider & communities creator for professionals)