Nederlander benoemd tot CEO Empresaria

Het Britse beursfonds Empresaria zal Nederlander Joost Kreulen benoemen tot CEO. Dat valt en passant te lezen in het halfjaarcijferbericht van de uitzender. Kreulen, afkomstig uit de Vedior-stal, leidt nu nog de Aziatische dochters van Empresaria en zal vanaf 1 januari 2012 aan de slag gaan.

Op die dag vervangt Kreulen huidig topman Miles Hunt – tevens goed voor 9 procent van de aandelen – die na 15 jaar ‘other opportunities’ gaat ‘pursueën’. Onlangs werd Kreulen al aangesteld als interim-manager bij enkele Britse dochtermerken van het bedrijf.

En dat is niet zonder reden. Empresaria kwakkelt in de thuismarkt. De Britse omzet kromp afgelopen jaar met 13%. Opmerkelijk genoeg schrijft Empresaria dit halfjaar acuut rode cijfers. Voor het eerst sinds het eind van rampjaar 2009 maakt de uitzender weer verlies: GBP 1,6 miljoen. Is Empresaria het eerste slachtoffer van de dubbele dip?

Empresaria: Omzet en bruto marge, H1 2009 – H1 2011

Empresaria: Omzet en bruto marge, H1 2009 – H1 2011

 

Ook de brutomarge daalde licht. Scheidend executive Miles Hunt is verrassend eerlijk over de prestaties van zijn bedrijf:

‘Overall, Group performance in the period did not meet our expectations. Although we grew Revenue slightly, Net fee income was flat during the period, albeit with strong performances from individual companies, particularly within the Asia region. […] The Group faced unexpected challenges in the period, particularly the impact of the earthquake and tsunami in Japan and, of greater short term financial consequence, the adoption of new collective labour agreements in Germany following court rulings which required us to increase pay rates to temporary workers as well as incur substantial one-off legal costs.’

Geef een reactie

1 Comment