Monster koopt TalentBin!

Trumposaurus MonsterMonster heeft het al vele, vele maanden over (very) strategic initiatives, waarmee het bedrijf volgens eigen zeggen: really challenge the competition broadly, in new ways that we haven’t done before. En gisteren was het dan eindelijk zover, Monster kondigde aan (onder meer) people aggregator TalentBin te hebben gekocht. Waarmee ik met terugwerkende kracht mezelf een pluim mag geven, want dit zei ik naar aanleiding van de nieuwjaarsmail van Monster’s CEO Sal Iannuzzi:

En gezien de opmerkingen van Iannuzzi in zijn email zal het me steeds minder verbazen als blijkt dat Monster in navolging van Dice een people aggregator heeft gekocht. TalentBin wordt al enige tijd in verband gebracht met CareerBuilder, maar voor hetzelfde geld is Monster haar concurrent te slim af geweest. Of anders zijn er nog Entelo, Gild en enkele andere partijen die vast niet vies zijn van een lekkere payday.

En met deze actie volgt Monster dus het spoor dat door Dice is getrokken, toen deze niche vacaturesite people aggregator TheSocialCV overnam. Het zou me niets verbazen als alle resterende people aggregators op dit moment druk doende zijn hun etalage op te poetsen voor CareerBuilder, StepStone en andere vacaturesites die ‘jong en modern’ willen blijven.

Maar ik ben nog niet klaar met het uitreiken van pluimen aan mezelf, want naar aanleiding van Monster’s cijfers over het derde kwartaal van 2013 wist ik dit te melden over diezelfde strategic initiatives:

Overigens zegt de grapevine dat Monster met een gecombineerde people and vacature aggregator gaat komen, als een van die very strategic initiatives. Met natuurlijk 6Sense in het midden. Een fullest box, om het maar creatief te zeggen.

En wat heeft Monster naast TalenBin gekocht? Gozaik. Of zoals Monster het zelf omschrijft: a developer of social jobs aggregation and distribution technology.

Monster heeft haar lacunes ter linker- en rechterzijde dus aangevuld en is bezig een fullest box te realiseren. En Monster heeft dus al een match-engine met 6Sense. Dus…

Wat zegt Monster zelf over deze overnames? Nou, dit:

The capabilities contributed by these acquisitions will enhance Monster’s ability to successfully connect people and job opportunities by adding increased distribution of job ads across social channels and additional employer resources for finding the best candidates.

"The acquisition of TalentBin and Gozaik completes one key component of a larger strategy designed to help our business grow," said Sal Iannuzzi, chairman, president and chief executive officer of Monster Worldwide. "We look forward to sharing more details about these plans at our investor briefing event later this year."

Ik kan niet wachten op die investor briefing, die op 14 mei gehouden gaat worden. Want volgens mij heeft Monster voor het eerst in zeer lange tijd bijzonder verstandige zaken gedaan. Nu gaat het er om dat ze de drie componenten (TalentBin, Gozaik en 6Sense) optimaal met elkaar weten te combineren. En dat is nog geen vanzelfsprekendheid. Duimen dus!

Hieronder het volledige persbericht van Monster:

Monster Acquires Social Recruiting Technology Players Talentbin And Gozaik

Social Profile Search and Job Distribution Enhance and Expand Connecting People and Jobs on Monster

NEW YORK – FEBRUARY 24, 2014 – Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW) today announced the acquisition of TalentBin, Inc., a social profile talent search engine, and Gozaik LLC, a developer of social jobs aggregation and distribution technology. Terms of the transactions were not disclosed.

The capabilities contributed by these acquisitions will enhance Monster’s ability to successfully connect people and job opportunities by adding increased distribution of job ads across social channels and additional employer resources for finding the best candidates.

"The acquisition of TalentBin and Gozaik completes one key component of a larger strategy designed to help our business grow," said Sal Iannuzzi, chairman, president and chief executive officer of Monster Worldwide. "We look forward to sharing more details about these plans at our investor briefing event later this year."

TalentBin, based in San Francisco, matches candidates to employers through a talent database drawn from candidate activity on social websites, including Facebook, Twitter, Quora, Meetup, Github and Stack Overflow, and provides CRM tools to allow employers to efficiently manage candidate communications.

Gozaik, based in Boston, aggregates social job announcements and distributes broad and targeted job ads across social channels, providing employers with the ability to find, engage and hire talent on Twitter.

Both acquisitions closed during the first quarter of 2014. Monster’s strategy briefing for investors is scheduled for May 14, 2014.

Geef een reactie

9 Comments